desinfecteren van mobilofoons

Reinigen en desinfecteren van mobilofoons

We zijn allemaal bekend met het regelmatig wassen van handen en het schoonmaken van vaak aangeraakte oppervlakten als deurklinken, bureaus en winkelwagentjes om zo de verspreiding van COVID-19 te verminderen. Ook communicatietools als mobilofoons en handmicrofoons worden in deze tijd extra gereinigd.

Om uw mobilofoons en randapparatuur goed te reinigen en te desinfecteren, raadt SMELT Europe u aan om de instructies van de fabrikant op te volgen. De meeste leveranciers van SMELT hebben hun richtlijnen bijgewerkt naar aanleiding van de COVID-19 pandemie.

Hieronder vindt u een overzicht van de webpagina’s van de fabrikanten met daarop de richtlijnen voor het reinigen en desinfecteren van hun mobilofoons en randapparatuur:

Gezondheidsfunctionarissen wereldwijd zijn het erover eens dat het reinigen van oppervlakten het risico op verspreiding van het virus verlaagt. Daarbovenop kan het gebruik van chemische ontsmettingsmiddelen ziektekiemen doden die achterblijven na reiniging. Daardoor wordt het risico op verspreiding van het virus verder verkleind.

Belangrijk: 

  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, zoals ammoniak, bleekmiddel of waterstofperoxide; deze kunnen de schermen en andere componenten beschadigen.
  • Spuit of breng vloeistof nooit rechtstreeks op uw apparaat aan.
  • Wring de doeken of reinigingsdoekjes voor gebruik grondig uit om ervoor te zorgen dat er geen vocht in uw apparaat sijpelt.
  • Maakt u zich zorgen over het gebruik van oplossingen op basis van alcohol op uw apparaten? Dan kunnen een paar druppels milde zeep verdund in een kom met warm water een effectief virusdodend alternatief zijn.

Door deze tips en de instructies van de leveranciers te volgen, kunt u uw mobilofoons en randapparatuur op de juiste manier schoonmaken zonder het risico te lopen dat deze beschadigd raken.

Heeft u vragen over het reinigen en desinfecteren van uw mobilofoons of randapparatuur? Neem dan gerust contact op met SMELT.